.

2014. november 7., péntek

Last tree

A csonka csapat támolygó léptekkel ért le a régi iskola épületébe.
- Visszajött a világítás… - Scott már csak ennyit tudott mondani, és már Lisában sem volt erő, hogy visszavágjon valamit. A legközelebbi terembe beérve alaposan szétnéztek, és mikor nem láttak bent semmiféle mozgást, beslisszoltak, majd becsukták az ajtót és eltorlaszolták azt.
- Itt van egy kis keksz, meg 1940-es évekbeli víz. Soha többé nem mozdulok el innen – jelentette be Scott, és falatozni kezdett. Mivel a többiek nem láttak grimaszt az arcán, odarohantak és ők is mohón enni kezdtek.
Nem sokkal később a földön ülve bámulták egymást. Annyira fáradtak voltak, hogy a csend kínossága sem tűnt fel nekik.
Lisa egyre csak Alant bámulta. A fiú nyugodt volt, legalábbis annak tűnt. Napbarnított arcát maszatos foltok kenték össze, a szeme már nem fénylett. Látszott rajta, hogy mennyi mindenen ment keresztül, és hogy valami nagyon bántja.
- Nem nézünk szét? – érdeklődött Alan, bizonyára megzavarta, hogy őt bámulták, és hamar feleszmélt a csendből. Mindenki egyszerre ugrott fel, kivéve Anthonyt, aki nagyot nyögve terült el a földön. 
- Nagyon fáj…
- Mi a baj? – guggolt le mellé Lisa. Anthony egyre csak a hasára és a bordáira mutatott, de néhány halvány folton kívül nem láttak semmit. Na persze a csúnya, gennyes karmoláson kívül, de a fiú nem arra panaszkodott. A homloka verítékezett, nagy fájdalmai voltak.
A többiek nem vették viccnek a dolgot, gyorsan a lehető legkényelmesebb ágyat elkészítették a fiúnak, és hagyták, hogy pihenjen. 
- Scottal elmegyek beszerző körútra, ti maradjatok itt. – mondta Alan.
- Még mit nem! – kezdett ellenkezni Scott. – Én biztos meg nem öletem magam!
- Kérlek, most nincs erre idő – suttogta Lisa a felzaklatott fiúnak, aki neki is visszaszólt.
- Nem megyek ki, és kész!
- Ne veszekedjetek…
Anthony fájdalmas, gyenge hangja kizökkentette a többieket a veszekedés hangulatából, és meggyőzte Scottot, hogy Alannel tartson. Mikor a két fiú kilépett a teremből, Lisa megint eltorlaszolta az ajtót, és valami unaloműző után nézett. Talált is egy rózsaszín, virágos naplót az egyik padban, amit a kezébe vett, és kényelembe helyezte magát Anthony előtt.
- Olvassak neked? – kérdezte kedvesen, mire a fájdalmakkal küzdő fiú mosolyogva bólintott. Lisa kinyitotta az első oldalon a füzetet, és olvasni kezdett.
- Kedves naplóm.
Már ez után összeráncolt szemöldökkel olvasta tovább a sorokat.
- Azért írok naplót, mert már nem bírom. Ha most nem mesélem el ezt valakinek, akkor meg fogok őrülni. Kedves naplóm, olyan szörnyűségekkel leszel tele, amit senkinek sem szabadna megélni. Lysanna tanárnő megint megcibálta Annát, amiért rosszul válaszolt egy kérdésre. A fejét a padba ütögette. Most véraláfutásos neki, és három napja szédül. Az igazgató megint beráncigálta Lillyt a szertárba és megerőszakolta. Onnan tudom, hogy mindenki hallotta a sikításokat, Lilly nem tud járni, sem ülni, és odabent vér volt. Én pedig a héten nem kaptam verést, mert egy óra alatt nagyon szépen felmostam az iskolát. A szüleim nem hiszik el, hogy milyen zsarnok ez a hely, de folyamatosan dolgoznak és át sem tudnak íratni másik iskolába. Másik iskola pedig csak 15 km-re van innen. Kár…
- Inkább többet ne olvass fel, jó? – suttogott Anthony, és meg akart fordulni, de éles fájdalom hasított az oldalába.
- Mi lehet a baj? – Lisát egyre jobban zavarta, hogy az osztálytársának fájdalmai vannak. Bár élne Camille! Ő biztos tudná a megoldást…
Három halk kopogás zavarta meg a csendet. Lisa beengedte Alant és Scottot, majd szétnézett a zsákmányuk között. Talált valamiféle konzervet, amit kitépett, és egyből lapátolni kezdett. Mikor befejezte, Anthonynak is kinyitott egyet, és megetette. A két fiú eközben csendben evett. Mikor végeztek, úgy döntöttek, aludni fognak, de ezzel volt egy kis probléma: egyikük sem volt álmos. 
- Olvasok még. – ajánlotta Lisa.
- Eszedbe ne jusson! – mordult rá Anthony, és elfordult, majd nagyot is ordított.
- Ez nagyon fáj!
- Halkabban, Tony – kérte Alan, de közelebb lépett hozzá, hogy megnézze, mi lehet a baj. Természetesen, mivel biológiaórákon azzal foglalkozott, hogyan idegesítse a tanárt és ezzel együtt nevettesse az osztályt, fogalma sem volt róla, hogy Anthonynak belső vérzése volt.
Ahogyan senkinek sem.
- El kell mennem vécére – suttogta Lisa, és volt olyan bátor, hogy bevállalta, hogy egyedül megy. Halkan kiosont az ajtón, és keresett egy nyugodt kis sarkot az egyik teremben. Szépen elvégezte a dolgát, aztán hörgést hallott. Ereiben majd’ megfagyott a vér, így bebújt a szekrénybe. Éppen abban a pillanatban lépett be az a valami az ajtón, és körülnézett. Állkapcsáról véres húscafatok lógtak, és a vékony teste mindenhol piszkos volt. Úgy nézett ki, mint egy ember, csak sehol nem volt rajta szőr, és a teste úgy alakult át, hogy könnyebb legyen vele vadászni. A vékony, rothadó bőre alatt látszódtak az izmai, de Lisát nem ez érdekelte. A szörny csúnya volt és borzasztó büdös. Kész.  
Az említett izé közeledni kezdett a szekrényhez, mire a benne lapuló Lisa szorosan behunyta a szemét, és alig vett levegőt. Látta, ahogyan a szörny lassan becsukja a terem ajtaját, de nem lép ki. Érezte, hogy valami nincs rendben, így szétnézett a szekrényben. Talált egy szablyát, de nem volt ideje csodálkozni ezen, ugyanis a szörny kinyitotta a szekrényt, de nem adott ki hangot. Bizonyára csendben akarta elfogyasztani áldozatát, de nem sikerült neki, ugyanis a rettegő lány egy határozott mozdulattal átdöfte újonnan szerzett fegyverével a szörny fejét. Amikor az ugyanolyan mozgásban maradt, kihúzta a szablyát a fejéből, és a szíve felé irányította. A szörny egy pillanat alatt megdermedt, rángott párat, majd a szablyáról lecsúszva a földre zuhant. Lisa kapkodva vette a levegőt, és elindult az ajtó felé. Éppen, amikor ki akarta nyitni azt, megelőzte egy, az előzőhöz hasonló szörny. Csendben mögötte maradt, hagyta, hogy a szörny észrevegye halott társát, majd, mielőtt az hangot adhatott volna ki, átszúrta a szívét, ezzel örökre elhallgattatva őt. Mint aki jól végezte dolgát, osont vissza a másik terembe a barátaihoz. Mosolyogva, mégis adrenalintól telve és rettegve nézte a három fiút, akik értetlen tekintettel bámulták.
- Mi… mi történt? – bökte ki először Alan.
- Megtanultam egyet s mást a rohadékokról – sóhajtott elégedetten egyet Lisa. Fél órán keresztül egymással szemben ültek, és azt írták fel egy füzetbe, hogy mit tudnak már ezekről a lényekről. Viszont pillanatok alatt besötétedett, szóval úgy döntöttek, hogy hanyagolják a dolgot, és reggel tovább beszélgetnek. Mindenki Anthony fájdalmas zokogására aludt el.
Másnap reggel Lisa a helyzetéhez képest vidáman ébredt fel. Nagyot nyújtózkodott, és felült. Mikor a szeme megszokta a kevés fényt, egyből rájött, mi nincs rendben.
Hideg volt mellette a takaró.
- Anthony, kérlek, ne csináld ezt velünk. Légy szíves, Anthony! – rázogatta a halott testet, ami persze nem mozdult meg. Ezzel a zajjal Alanék párosát is felébresztette, így hárman ébredtek rá arra, mi történt.
Hárman maradtak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése